Search This Blog

Loading...

JUALAN PELBAGAI BARANGAN MENARIK DENGAN HARGA BERPATUTAN.

Thursday, October 1, 2009

Kasut kulit babi

Pada kaum wanita berhati-hati membeli kasut kerana terdapat banyak kasut yang dibawa masuk dari China berkemungkinan diperbuat dari kulit babi seperti ini.

Kasut kulit babi

kasut kulit babi (2)

mempunyai 3 titik membentuk segitiga adalah kulit babi


sumber








5 comments:

share info said...

anda ni wat knfius org je
bkn semua kulit yg ada 3 titik tu kulit babi
kulit yg di perbuat drpd sintetik pn ada 3 titik
yg m'bezakan titik ni ialah corak dia
klu corak 3 titik dia same je, besar kemungkinan ia sintetik
klu corak 3 titik dia cm x same, ad jelas, ad x lubang dia
kmngkinan ia kulit babi
kulit sintetik lubang dia tegak
kulit babi lubang dia sendeng
nk lg tepat pngesahannya, hntr ar kt jab kimia..
wallahua'lam

terkiniadmin said...

knapa pulak msti kulit sintetik bertitik tiga. tapi yang pentingnya sebelum terkena lebih baik elakkan titik tegak ke, titik senget ke. Banyak lagi kan kasut yang boleh dipakai. kenapa nak ambil yang diragui..anyway thanks.

Anonymous said...

assalamualaikum
sekadar ingin berkongsi
saya student yg tgh stdy kt korea
dan dsini mmg terkenal dgn babi2nye
kebanyankan kasut2 kt sini pn ade tanda titik2 mcm tu
mula2 saya pun ingat kasut tu dibuat drpd kulit babi
tp selepas bertanye kpd penjual2 kasut tu
mereka ckp tu bkn kulit babi
bnde tu dibuat drpd bhn kimia
myb sintetik kut like the one who commented previously

they have those titik2 bcos wanna it looks like the real leather
and if we think logically..kulit babi..it must be expensive even its from a pig
but here we can get that kind of sandal only about RM 10
thats only what i know
wallahualam

TK said...

Waalaikumsallam.

"they have those titik2 bcos wanna it looks like the real leather" quote ur statement

But I wonder why other leather dont have those 3 dots. And why they want to duplicate such pig leather.

Pelik tak?

anyway thanks and seronok ke study kat Korea

Katon Tin Ton said...

kalau 3 titik memanjang cam mana ---> ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Anak-anak seharusnya dipanggil dengan gelaran yang lebih dewasa seperti kak long/abang long/kak ngah dan elakkan dari memanggil mereka dengan gelaran yang membantutkan kedewasaan mereka seperti boboi/manja/baby/adik/ dll. Teruskan

Jika anda tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kepada sesiapa sahaja... Kita tidak tahu entah siapa yang dapat diselamatkan dengan menghantar e-mel ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kepada kawan yang ada anak-anak dan cucu-cucu...teruskan

Barat membisu dengan bukti bulan pernah dibelah

Salah satu dari mukjizat Nabi Muhammad yang mashur ialah baginda telah membelah bulan kepada dua, dengan izin Tuhan, dan kemudian bercantum semula.Teruskan

Aku cuma ada seorang adik. Usianya tiga tahun lebih muda daripada aku. Suatu hari untuk mendapatkan sehelai saputangan yang menjadi keperluan anak gadis ketika itu, aku ambil 50sen dari poket seluar ayah..teruskan

Tahukah anda

Tiada siapa yang mampu mencuri ilmu yang kita perolehi dengan membaca. Jadikan diri kita sebahagian daripada masyarakat yang berilmu.