Search This Blog

Loading...

JUALAN PELBAGAI BARANGAN MENARIK DENGAN HARGA BERPATUTAN.

Monday, October 25, 2010

Beza antara air cooler dengan portable aircond

Ramai keliru dengan dengan 2 benda ini, air cooler dikatakan air cond dan portable aircond langsung tak wujud katanya (bukan semua).

Air cooler biasanya berfungsi seperti kipas biasa sahaja cuma ianya mempunyai tangki air didalam dan kain yang berputar didalamnya. Air mesti dimasukkan, lebih cun kalau masukkan ais batu bersama. Kemudian kain akan berputar dan masuk ke dalam tangki dan berputar semula keatas (putaran ini berjalan tanpa henti) Kipas akan menyedut angin melintasi kain/bidai untuk mendapatkan angin yang lebih sejuk. Jadi lebih sejuk air lebih sejuklah angin yang keluar.

air cooler

Tapi, percaya atau tidak anda mungkin membuang duit anda membeli air cooler ini, sebab tak sejuk pun. Ada juga yang kata dia dah pergi try kat Giant, tesco bla.bla..bla..Tuan-tuan kalau anda semua test aircoler dalam tempat sebegini sudah tentu rasanya sejuk sebab kawasan tu dah sejuk dengan aircondnya. So angin yg keluar sejuklah sama walaupun tak masukkan air...


 portable aircond

Portable aircond pulak, tak payah story banyak-banyak sebab fungsi dia macam aircond. Ada tangki gas, ada tangki air untuk air yang keluar. sejuk? kalau bilik kecil ok kot pasal saya pun belum guna lagi baru survey.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Anak-anak seharusnya dipanggil dengan gelaran yang lebih dewasa seperti kak long/abang long/kak ngah dan elakkan dari memanggil mereka dengan gelaran yang membantutkan kedewasaan mereka seperti boboi/manja/baby/adik/ dll. Teruskan

Jika anda tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kepada sesiapa sahaja... Kita tidak tahu entah siapa yang dapat diselamatkan dengan menghantar e-mel ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kepada kawan yang ada anak-anak dan cucu-cucu...teruskan

Barat membisu dengan bukti bulan pernah dibelah

Salah satu dari mukjizat Nabi Muhammad yang mashur ialah baginda telah membelah bulan kepada dua, dengan izin Tuhan, dan kemudian bercantum semula.Teruskan

Aku cuma ada seorang adik. Usianya tiga tahun lebih muda daripada aku. Suatu hari untuk mendapatkan sehelai saputangan yang menjadi keperluan anak gadis ketika itu, aku ambil 50sen dari poket seluar ayah..teruskan

Tahukah anda

Tiada siapa yang mampu mencuri ilmu yang kita perolehi dengan membaca. Jadikan diri kita sebahagian daripada masyarakat yang berilmu.