Cari Blog Ini

Khamis, 19 Mei 2011

Kenapa latar belakang hitam

Kenapa saya guna latar belakang hitam untuk blog saya?

1. Masuk kerja pukul 8.40am hingga 6.00pm asyik mengadap laptop aje, so retina mata asyik mengecil selalu kerana kebanyakkannya berwarna putih dah cerah. Jadi bila time buka blog sendiri retina akan membuka sedikit, macam senaman lah dan kepala pun tak pening sangat.

2. Boleh jimatkan elektrik dan pengunaan batteri kerana tak banyak guna cahaya.

3. Bila buka blog yang gelap ni boleh nampak muka sendiri kat screen, boleh lah adjust kan rambut ke apa ke.

Saya juga gunakan google chrome dengan theme "grass" rumput yang hijau, sekali sekala kena tengok benda hijau sikit bagi kurang stress.

Tiada ulasan: