Search This Blog

Loading...

ONLINE STORE / OFFLINE STORE

Sunday, May 3, 2009

Hari pekerja


Sempena hari pekerja yang baru lepas, apakah kesimpulan yang anda dapat dari gambar di atas sebagai seorang pekerja.

1. Pekerja ni kuat bodek bos
2. Dia terlalu rajin sampai kerja orang lain pun nak buat
3. Dia tak tahu kemampuan sendiri atau terlebih tahu
4. Dia ingat boleh dapat bonus 4kali ganda dari orang lain
5. Ada awek kat situ so tunjuk power la.
6. Ada anak ramai
7. Kena buli dengan rakan sekerja
8. Tadi datang lambat bos bengang so kena denda
9. Bini bos bagi kerja tambahan
10.Politik tak stabil buat stok awal2 takut rusuhan.

Hu huu banyak lagi kalu nak tulis, moral of the story buat kerja tu berpada pada la jangan menyeksa diri sendiri

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tahukah anda

Tiada siapa yang mampu mencuri ilmu yang kita perolehi dengan membaca. Jadikan diri kita sebahagian daripada masyarakat yang berilmu.