Search This Blog

ONLINE STORE / OFFLINE STORE

Saturday, October 24, 2009

Sedikit biodata ustaz zamri

Dahulu seringkali kita melihat wajah muncul di TV9. Ustaz Haji Mohd Zamri Haji Mohd zainuldin 30 sering ditegur dan menjadi sapaan anak-anak dan juga ibu bapa apabila beselisih di luar sana. Dilahirkan di Tanjung karang Selangor yang dilahirkan pada 11hb Januari 1979 ( sama macam Dato Siti Nurhaliza la pulak)
ustaz zamri bersama isteri

Mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebagsaan Seri Utama, Sungai Besar dan sekolah Menengah Kebangsaan Agama Simpang Lima dan seterusnya melanjutkan pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana Muda Bahasa Arab dan Pengajian Islam, Universiti Hashimete Zarqa' Jordan. Ustaz Zamri kemudian mengikuti Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) dan kini memegang jawatan sebagai pensyarah darul Quran JAKIM, di Kuala Kubu Bharu Selangor dalam bahasa arab dan Dakwah.

Pernah muncul sebagai juri akademi al quran dan bertemu jodoh pada usia 22 tahun bersama pasangannya Mustazzila Mustahkim 29 dan telah dikurniakan 3 orang cahaya mata iaitu Muhammad Zuhair 7, Durratun Nusaibah 6 dan Wardatun Nuha 4.


1 comment:

Anonymous said...

takdok name: nice info :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tahukah anda

Tiada siapa yang mampu mencuri ilmu yang kita perolehi dengan membaca. Jadikan diri kita sebahagian daripada masyarakat yang berilmu.