Search This Blog

Loading...

JUALAN PELBAGAI BARANGAN MENARIK DENGAN HARGA BERPATUTAN.

Wednesday, August 11, 2010

Muka cute

Petikan ini diambil ditengah-tengah artikel kerana tertarik dengan kenyataan bahawa Rupa yang sama dan "cute".

Ini adalah soal jawab diantara pemuda Islam dan Paus (ketua agama kristian sedunia)

Aku; untuk apa orang2 pak cik mewujudkn berjuta2 jiwa manusia…apa orang2 pak cik dah buat…tapi betul jugak sebab pak cik ni sendiri tak bekerja…sembayang je kuat..

Bishop ; ada pelbagai agama di dunia ini, wajah2 manusia bergantung kepada agama yang mereka anuti,

wajah org2 islam lain, wajah org2 kristian lain, wajah org2 yahudi lain, wajah org2 hindu lain, wajah org2 budha lain…

perbezaan wajah manusia pd mse itu sangat ketara….sebab aktiviti seharian mereka berlainan, aktiviti seharian mereka adalah agama, tidak wujud perkara lain…

oleh sebab itu kami berusaha untuk melucutkan wajah2 agama dalam diri mereka…maka kami cipta aktiviti kehidupan yg kamu lihat pd hari ini…maka wajah mereka akan kelihatan sama saja…dan jiwa mereka pasti sama..

misalnya begini…cuba kamu lihat wajah orang yg berumur 20 tahun pada hari ini, dan kemudian lihat wajah orang yg mempunyai umur yg sama, tetapi hidup pada 30 tahun yg lepas….kamu bandingkan…adakah sama?

(ni yang susah…aku termenung kejap,akal aku balik Malaysia kejap…mmm..amoi, awek, ane, karu,..)

Aku; betul jugak ek….sebab macam dekat Malaysia, perbezaan generasi memang ketara… muka orang2 muda, melayu dah mcm cina, cina dh macam melayu.. bohsia dah mcm amoi, amoi dah mcm bohsia…kadang2 tengok gambar dekat myspace, facebook, friendster..susah nak cam apa bangsa dorang…(dia ni tau pulak dia bohsia,amoi,myspace semua tu..hehe)

Bishop ; mereka yg berjuta2 jiwa itu kami gabungkan aktiviti kehidupan mereka, untuk menghasilkan 1 wajah manusia baru, jiwa manusia baru, jiwa tanpa agama padanya, yang tidak terdapat pada mana2 zaman sebelum ini..dan mereka itu adalah jiwa pemilik wajah yg kamu panggil mereka sebagai…..”Cute”

lihatlah!

Orang spt mereka semakin membanjiri setiap pelusuk dunia….semakin melimpah memenuhi bangsa dan agama sendiri….maka tamatlah riwayat agama sedunia…

Aku;mereka yang berwajah “cute” ???..macam orang2 saya bangsa melayu..tapi memang saya perasan muka dorang dah tak macam melayu, sebab memang bangsa Melayu kebanyakannya hensem2 & lawa, kulit mereka putih yang berubah atas factor kepanasan bumi Nusantara, macam orang agama budha..tapi tak jugak…ini suatu fenomena ajaib..

Bishop ; lihat saja di alam maya (internet)..Mereka betul2 menyukai wajah mereka, malah berasa bangga, padahal mereka tidak menyedari kerosakan jiwa, dan mereka orang2 paling berpotensi untuk dimurtadkan, menyembah kami sedikit masa lagi…

Aku; macamana orang2 pak cik menghitung potensi mereka untuk diperlakukan begitu?

Bishop ; kamu datang kepada mereka, kemudian kamu suruh mereka membenci wajah mereka sendiri…lihatlah, mereka akan mempertahankan wajah mereka dan mereka pula berkata bahawa kamu ini org gila…dan ingatlah bahawa tuhan kpd Nabi Muhammad telah memberikan kami ramai pengikut dari kaum perempuan…

Aku; kalau begitu…golongan ini telah dipersiap2kan untuk Al-Masih Dajjal ke?

Bishop ; ya….mereka adalah golongan paling lemah, jiwa2 mereka bergantung sepenuhnya kepada “barang buatan kami”….dan mereka yg lain jika tidak sempat didatangi Al-Masih Dajjal, akan diuruskan oleh Lucifer = Iblis Lucifer akan dtg apabila mereka di waktu ajal maut (ketika kematian)….Lucifer membisikkan ke telinga mereka akan pertolongan dari sakitnya maut…dan mereka akan dihantar ke neraka selama-lamanya….dan ia telah berlaku…

Aku;ini semua mengarut…..apa buktinya?
(aku rasa terkejut…kali ini baru jiran ketawa tapi dengan cara yang sopan )

Bishop ; baru2 ini kami terima berita mengenai si penjaga kubur Makam Nabi Muhamad, dia membaca al-quran disisi makam dan tertidur, kemudian dia bermimpi bahawa Nabi Muhamad dtg kpdnya dan mengatakan bahawa Nabi Muhamad telah mengunjungi umatnya dan mendapati bahawa dalam 60,000 org islam yg kembali kepada tuhannya, tiada seorang pun yg benar2 beriman kpd tuhan.

dan kamu tahu bahawa Lucifer tidak diizinkan untuk menyamar sebagai Nabi Muhamad. (sama ada mimpi atau realiti)

(pergh……cuak jgk aku dgr,cm ne dorg bleh survey cm ni skli, berdasarkn wajah.. dan create suatu kehidupan yg melahirkan bangsa yg korg suke kata bila nmpk je kte….”cute nyer awek ni”) (aku rse dorg yg muka CUTE macam ni dalam pemerhatian gereja….rupa2nya dorg benar2 tahu diri kita lebih dari kita sendiri….”cute” banyak maksud )

Nasib baik bamie tak buat akaun facebook, beruntunglah mana2 manusia yang tak buat akaun lagi, beruntung !!!

Apabila membaca petikan di atas saya terfikir,

Bishop ini tahu juga bahawa Iblis/ Lucifer tidak diizinkan menyerupai Rasullulah Nabi Muhamad. Saya ingatkan hanya umat Islam yang tahu tentang perkara ini.

Ini menunjukkan pihak Gereja Roman Katholik tahu bahawasanya agama Islam sememangnya agama yang betul & benar !!!

Bishop ; perangai org2 islam sungguh kelakar….apakah hati mereka semua sudah buta… adakah kami perlu cederakan sebelah mata kami sendiri supaya mereka berkata “ rupa-rupanya inilah org yg ditunggu-tunggu”…..padahal kami sudah singgah di kuil sulaiman…sekejap lagi kami akan ke tengah-tengah bumi…

(korang ingat lagi tak cerita The Lord Of The Ring ???)

(korang ingat lagi tak slogan “One Ring To Rule Them All ???)

(korang ingat lagi tak episode di mana Istana Sauron ada di Middle Earth ???)

(korang ingat lagi tak MATA_1 yang terapung2 di menara tu ?)

(korang tak perasan ke Filem itu adalah simbolik kepada peperangan antara Umat Islam & Tentera Dajjal tak lama lagi)

(ingat lagi tak terdapat watak2 seperti Gandalf, Legolas, Sauron, Urukhai, Hobbit, Elves,Arogorn)

(barangkali itulah watak2 Nabi Isa, Imam Mahdi, Bani Tamim, Dajjal, Iblis, Tentera2 dibayangkan di dalam filem ni ??? )

Anda sepatutnya membaca dari mula. seperti kata saya ianya telah disunting ditengah, untuk artikel penuh sila ke misi gereja vatican

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Anak-anak seharusnya dipanggil dengan gelaran yang lebih dewasa seperti kak long/abang long/kak ngah dan elakkan dari memanggil mereka dengan gelaran yang membantutkan kedewasaan mereka seperti boboi/manja/baby/adik/ dll. Teruskan

Jika anda tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kepada sesiapa sahaja... Kita tidak tahu entah siapa yang dapat diselamatkan dengan menghantar e-mel ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kepada kawan yang ada anak-anak dan cucu-cucu...teruskan

Barat membisu dengan bukti bulan pernah dibelah

Salah satu dari mukjizat Nabi Muhammad yang mashur ialah baginda telah membelah bulan kepada dua, dengan izin Tuhan, dan kemudian bercantum semula.Teruskan

Aku cuma ada seorang adik. Usianya tiga tahun lebih muda daripada aku. Suatu hari untuk mendapatkan sehelai saputangan yang menjadi keperluan anak gadis ketika itu, aku ambil 50sen dari poket seluar ayah..teruskan

Tahukah anda

Tiada siapa yang mampu mencuri ilmu yang kita perolehi dengan membaca. Jadikan diri kita sebahagian daripada masyarakat yang berilmu.